vdh-banner-hydrotherapie1-e1482650161272Wie wij zijn:
John en Ria der Kinderen van JR Centrum voor de Hond in Reusel. Sinds 2000 zijn wij de trotse eigenaren van ’t Kempisch Dierenpension, in 2018 veranderd in de naam JR Centrum voor de Hond, in Reusel.
Met ’t Kempisch Dierenpension, de opvang van honden en katten, zijn wij einde 2017 gestopt. Vandaar we onze naam ook hebben gewijzigd in JR Centrum voor de Hond.

Opleidingen
We hebben door de jaren heen vele opleidingen en lezingen gevolgd. Zo zijn we allebei in het bezit van “de vakbekwaamheid honden en katten besluit”, “dieren EHBO”, “Opleiding voor voeding advies van Royal Canin”. Ria heeft buiten dat alles ook nog de opleiding afgerond van ‘gediplomeerd kynologisch instructeur’ en daarbij nog een jaar les gegeven bij Kynotrain. Verder is Ria ook gediplomeerd gedragstherapeute. Tevens volgen we nog steeds de nodige bijscholingen.

Winkel
Sinds 1996 hebben wij een winkeltje in de verkoop van hondenbenodigdheden o.a. speelgoed, kauwartikelen, riemen, voeding, etc. Dit hebben we in Reusel voortgezet. Alleen in de loop van de tijd is het winkeltje uitgegroeid van winkeltje naar een heuse winkel op hondengebied. Hier verkopen we onder andere drie merken hondenvoer te weten JR Joint Support, Caro Croc en Casa Fera. JR Joint Support is een voeding voor honden die wij zelf op de markt hebben gezet. Het is speciaal ontwikkeld voor honden met gewrichtsproblemen. Verder hebben we een erg groot assortiment op het gebied van de hond. Een gedeelte hebben we op onze webshop www.voordehond.nl staan.

Atelier
In 2002 zijn we gestart met ons eigen atelier in het maken van diverse artikelen op hondengebied. In het begin maakte we alleen hondenkussen, het JR Doggybed, in diverse kleuren en maatwerk. Nu maken we ook allerlei andere artikelen zoals bijvoorbeeld hondentuigen, riemen, kleine mandjes en speelgoed. Er worden ook dingen gemaakt op aanvraag. Wij zijn ook gestart met het maken van artikelen op onze Laser/graveer machine waar wij onder anderen foto bewerken van honden die de mensen ons toe zenden. Zoals waakborden, herdenkingsartikelen, e.d.

Hydrotherapie
Sinds 2007 hebben wij een Hydrotherapeutisch hondenzwembad waar we honden met lichamelijke problemen kunnen laten zwemmen voor revalidatie. Er is hierbij ook een ruimte waar we de honden loopband therapie kunnen geven. Dit alles gebeurt uiteraard in samenwerking met dierenartsen.

Verkoopwagen
Daarnaast gaan we al vele jaren met onze spullen naar hondenevenementen bij verenigingen. We komen op shows, clubmatches, behendigheidswedstrijden en africhtingsevenementen. Hiervoor zijn wij in het bezit van een verkoopwagen. Doordat we hier heel vaak de vraag kregen of de spullen ook op internet te bestellen waren hebben wij besloten om een internetsite te starten zodat wij ook aan deze wens konden voldoen.

Hondenschool
Sinds 2018 zijn wij ook gestart met het geven van hondencursussen en workshops. Tevens hebben we een puppysocialisatie ruimte waar fokkers met nestjes honden naar toe kunnen komen. Wij geven les in kleine groepjes maar eventueel ook individueel.

Door ons grote assortiment kan het zo zijn dat er misschien nog niet opstaat wat u zoekt, laat het ons dan via e-mail weten, eventueel met omschrijving of foto. Wij laten u dan zo spoedig mogelijk weten of wij aan uw aanvraag kunnen voldoen of houdt onze website in de gaten.

Groetjes
John en Ria der Kinderen